Variabelt ND filter

kr 1290,00kr 1750,00

Kvalitets ND Filter i et stort utvalg dimensjoner. Perfekt for alle 7artisans objektiver samt andre objektiver fra andre produsenter. Alle våre filtere holder høy kvalitet og er den perfekte måten å beskytte ditt objektiv samt gi den beskyttelse mot strølys og uv.

Teknisk

 • Variabelt fra 1.5 stop til 8 stop.
 • 6061 aluminium
 • Importert glass fra tyskland
 • fra 46mm til 82mm størrelse

7Artisans har:

 • 14 dagers angrerett
 • Inntil 5 års garanti mot produksjonsfeil
 • Leveringers rett på døra med DHL Express
Rask og sikker betaling

4 Grunner til å bruke et variabelt ND filter

7artisans variabelt ND-filter (Neutral Density) er et populært fotograferingsverktøy som gir deg muligheten til å justere mengden lys som når kameraets sensor. Filteret består av to separate glassplater som kan dreies i forhold til hverandre for å justere mengden av lys som når kameraet. Men når bør du bruke et variabelt ND-filter på kameraet ditt? Her er noen situasjoner der det kan være hensiktsmessig å bruke et slikt filter:

 1. Lang eksponering: Hvis du ønsker å ta bilder med en lang eksponeringstid for å skape effekter som glatt vann eller bevegelse i skyene, er et variabelt ND-filter uunnværlig. Ved å redusere mengden av lys som når kameraet, kan du øke eksponeringstiden betydelig, noe som gir deg mer tid til å fange bevegelsen i bildet.
 2. Videopptak: Et variabelt ND-filter er også nyttig når du tar opp video i sterkt lysforhold. Ved å redusere mengden av lys som når kameraet, kan du justere lukkerhastigheten og blenderåpningen for å oppnå en optimal eksponering, selv i sterkt sollys. Dette kan gi deg mer fleksibilitet og kontroll over videoopptaket ditt.
 3. Portrettfotografering: Hvis du ønsker å ta portretter med en stor blenderåpning for å oppnå en uskarp bakgrunn, kan et variabelt ND-filter hjelpe deg med å opprettholde riktig eksponering i sterkt lys. Ved å redusere mengden av lys som når kameraet, kan du justere blenderåpningen på kameraet ditt, noe som gir deg en mykere og mer naturlig bakgrunn.
 4. Panoramafotografering: Når du tar panoramabilder, må du ofte ta flere eksponeringer for å fange hele scenen. Med et variabelt ND-filter kan du justere eksponeringen for hvert bilde, noe som gir deg jevnere og mer konsistente eksponeringer når du setter sammen bildene i etterbehandlingen.

Det er imidlertid viktig å huske på at bruk av et variabelt ND-filter kan påvirke fargegjengivelsen i bildene dine, spesielt hvis du bruker et billig eller dårlig kvalitetsfilter. Det kan også påvirke skarpheten og detaljnivået i bildene hvis du bruker en styrke som er for høy. Derfor er det viktig å velge et kvalitetsfilter som er riktig størrelse for kameraet ditt, og å justere eksponeringen og fokuset på riktig måte for å få best mulig resultat.

I konklusjonen kan vi si at et variabelt ND-filter er et nyttig verktøy for fotografering, spesielt når det gjelder lang eksponering, videopptak, portrettfotografering og panoramafotografering. Men det er viktig å være forsiktig og velge et kvalitetsfilter som er riktig størrelse for kameraet ditt, og

Slik fungerer et variabelt nd filter.

Nordic Artisans Film for Adobe Lightroom

Nordic Artisans Analog Film emulsjoner er spesialutviklede presets for Lightroom som forvandler dine digitale RAW og JPEG bilder til analoge fotografier med ett klikk. Nordic Artisans Film Lightroom Presets gjør at du tar ta dine bilder til et nytt nivå.

Bygget på analyse av tusenvis av scannede analoge fotografier har de matchet farger, kontrast og kornstørrelse. Alle emulsjonene passer til alle kamera RAW filer, samt JPEG og DNG.

Tilleggsinformasjon

Filter størrelse

46mm, 49mm, 52mm, 55mm, 58mm, 62mm, 67mm, 72mm, 77mm, 82mm