🇳🇴7artisans.no siden 2017

🚀Gratis frakt på ordre over 2000,-

💎5 års garanti

Beste kamera til under 4000 kr artikkel tips

Beste kamera til under 4000kr

Dersom du skal kjøpe et kamera til under 4000,- så er det bare å glemme å kjøpe et nytt kamerasystem. Kjøp brukt er vårt absolutt beste tips, for 4000kr får du utrolig mye for pengene. Vi har laget en oversikt over de beste kameraene til under 4000 kr som har utbyttbare objektiver.

Før du velger er det viktig å priortere hva du ønsker deg mest. Skal du kun bruke kamera til å ta bilder eller skal du også bruke det til video. Her er det store forskjeller på de forskjellige kamerasystemene i prisklassen under 4000kr. Dersom du ønsker en stor sensor så vil de kameraene under 4000 kr ikke være de beste på video. Dersom ønsker begge deler bør du derfor velge et Micro four thirds sensor kamera. Dersom du kun skal ta bilder så vil et APS-C sensor kamera være og foretrekke pga større sensor og ofte bedre i dårlig lys.

SensorformatStørrelse (ca.)Crop FaktorFordelerUlemper
Micro Four Thirds17.3 x 13.0 mm2x– Kompakt og lett.
– Objektiver er mindre og lettere
– God dybdeskarphet kontroll
– Ofte veldig bra videokvalitet
– Mindre god i svakt lys sammenlignet med større sensorer
– Begrenset bokeh sammenlignet med større sensorer
APS-C23.6 x 15.6 mm (Nikon/ Sony/ Pentax)
22.3 x 14.9 mm (Canon)
1.5x (Nikon/ Sony)
1.6x (Canon)
– God balanse mellom størrelse og bildekvalitet
– Bedre ytelse i lav belysning enn MFT
– Større utvalg av objektiver enn MFT
– Større og tyngre enn MFT systemer
– Mindre dybdeskarphet kontroll enn fullformat
Fullformat36 x 24 mm1x– Best mulig bildekvalitet, spesielt i svakt lys
– Maksimal dybdeskarphet kontroll
– Bredt dynamisk område
– Kamera og objektiver er betydelig større og dyrere
– Kan være mer enn nødvendig for hobbyfotografer

Tabellen gir en grunnleggende sammenligning av de tre populære sensorformatene. Micro Four Thirds systemer er kjent for sin portabilitet, video og er ideelle for reiser og daglig fotografering samt gjør denne sensorstørrelsen at du kan adaptere hvilke helst objektiv. APS-C tilbyr en god balanse mellom størrelse, ytelse, og kostnad, og er ofte valgt av entusiastiske fotografer og videografer som liker Super35mm formatet. Fullformat sensorer tilbyr topp ytelse, spesielt i utfordrende lysforhold, og er foretrukket av profesjonelle fotografer som krever den høyeste bildekvaliteten. Valget mellom disse sensorstørrelsene avhenger av den enkeltes behov, fotograferingsstil, og budsjett.

Beste Micro four thirds til under 4000kr

I all hovedsak er det to merker å velge mellom når det kommer til Micro-four-thids kamera på bruktmarkedet. Panasonic og Olympus har i en årrekke laget utrolig gode kamera hvor Panasonic har vært kongen av hybridkamera kategorien. Panasonic har markedets beste videofunksjoner og for under 4000kr finner du videofunksjoner som tidligere fant i dyre videokamera til langt over 20 og 30.000 kr. Olympus har i motsetning fokusert på bildestabilisering og rask «burst» fotografering samt rask autofokus sammenlignet med Panasonic i denne priskategorien. Med MFT kamerasystemet kan du også bruke alle objektiver fra 7artisans, vi har flere objektiver som støtter MFT samt adaptere som gjør at utvalget blir enormt.

Beste video og foto kamera til under 4000 kr

Våre anbefaling for video og foto

Panasonic GH4 – Kanskje verdens beste videokamera til under 4000,- med V-LOG og 4K samt open-gate 4:3.

Alternativer her er: Panasonic G7 samt GX serien.

Søk etter GH4 på finn.no

Olympus OM-D E-M10 – Fantastisk foto kamera med en retro look. Du finner også PEN serien som er alternativ, samt EM5 (dersom du pruter) samt flere forskjellige Mark II versjoner i samme serie. Forsøk å finne den nyeste modellen og prut hvis nødvendig.

Søk etter OM-D på finn.no

Beste APS-C til under 4000kr

Innen APS-C er det mange å velge mellom, men her er det Sony og Fuji du finner flest av på bruktmarkedet og det med god grunn. Tidligere Sony kamera var ofte bedre på video og foto, mens Fuji var ofte like god eller bedre på bildekvalitet. Dette varier litt fra modell til modell, men om du ønsker et bra all-around kamera til under 4000kr med APS-C så kan du ikke gjøre noe alt ved å velge noen av følgende modeller.

Fuji X-T2 + X-T30 + X-T1 + Fuji X-A7 er fantastiske kamera og du må kanskje prute noe, da de enkelte ganger koster litt over 4000kr. Sony NEX-5 og nyere er ofte veldig rimelige og kanskje beste er Sony A6000 serien som nå ofte selges til under eller rundt 4000kr. I utlandet finner du også ofte Fuji X-PRO1 til under 4000kr. Dette er et kamera som ikke bare tar flotte bilder, men også som har en retro look og minner mye om Leica M serien kamera perfekt for deg som er opptatt av utseende på ditt kamera.

Søk Fuji X-T2 på finn.no

Søk Sony NEX på Finn.no

Vi har også et bredt utvalg av objektiver for APS-C og med adapter kan du bruke nærmest alle objektiver på markedet.

Beste Fullformat til under 4000kr

Innen fullformat er det mye å velge mellom og ofte må du velge mellom om du ønsker «gammeldags» speilrefleks kamera (DSLR) eller speilløse kamera (mirrorless). For absolutt beste value for money så er det uten tvil et eldre Canon 5D som gir fantastisk bildekvalitet på pengene. Nedsiden med disse speilrefleksene er at objektivene er dyre, store, tunge og vanskelig å få til en god pris. Canon 5D Mark II finnes nå på bruktmarkedet helt ned i 2000kr som er helt rått. Du finner ikke bedre bildekvalitet til den prisen, men kamera er stort og lite ut-på-tur-vennelig.

Sony A7 II mot Canon 5D Mark II billigste fullformat til under 4000 kr

Sony A7 i sin første versjon er vår absolutte fullformat favoritt til under 4000 kr. Her får du fullformat i ekstremt høy kvalitet, speilløst design som gjør at du kan adaptere alle objektiver samt høy videokvalitet. Den originale Sony A7 er ofte til salgs under 4000 kr og er du heldig finner du også den nyere versjonen A7 II til en hyggelig pris rett over 4000 kr med mulighet for pruting. Dersom du finner dem med objektiv inkludert så kan du alltids selge objektivet for å få ned prisen.

Vi har også funnet Sony A7R til rundt 4000kr samt Sony A7S. Der A7S vil være den garantert beste alternativet for video med sin imponerende 12mpx sensor som nærmest kan brukes midt på natten uten ekstra lyskilde. A7R dersom du finner dette er et fantastisk kamera med 36mpx sensor og gir deg utrolig flotte høyoppløslige bildefiler.

Søk etter Sony A7 på finn.no

Søk etter Canon 5D på finn.no

Flere artikler

Rask levering på døren

Frakt fra 190,- Gratis frakt på ordre over 4500,- 320,- for DHL Express levert på døren med budbil.

14 dagers angrerett

Returner varen i uåpnet forpakning innen 14 dager, ikke no problem!

Vår beste garanti

Landsdekkende 5 års garanti mot produksjonsfeil på alle linser. 10 år på vesker.

Rask og sikker betaling

Vipps / Kredittkort / Faktura (for bedrift med kredittsjekk)