🇳🇴7artisans.no siden 2017

🚀Gratis frakt på ordre over 2000,-

💎5 års garanti

beste linser til retro digitalkamera som m43 kamera

De 5 beste og billigste «retro» digitalkamera for foto og video

Introduksjon

Som nybegynner i foto og video-verdenen kan det være vanskelig å vite hvilket kamera du skal investere i. Kameraer kan være dyre, og det er ikke alltid at de nyeste og mest avanserte modellene er det beste valget for nybegynnere. Micro Four Thirds-kameraer har vært populære i mange år på grunn av sin kompakte størrelse og utmerkede bildekvalitet. I denne artikkelen vil vi presentere de 5 beste og billigste eldre Micro Four Thirds-kameraene som er ideelle for nybegynnere som ønsker å starte med foto og video og som ønsker å bruke manuelle 7artisans objektiver.

Micro-Four-Thirds også kalt M43 er et mindre sensorformat enn de større kameraene som ofte har APS-C eller 35mm fullformat. Fordelen med M43 er at du kan bruke hvilken som helst objektiv, selv om objektivet er laget for fullformat eller APS-C. Dette gjør at du har et stort (alle) utvalg av 7artisans objektiver du kan bruke på ditt M43 kamera.

Dersom du er ute etter en mer «retro / analog» look på bildene dine så er eldre micro four thirds digitalkamera et fantastisk alternativ. Ettersom disse sensorene ofte har mer støy enn nyere sensorer vil du få et bilde som ser mer organisk ut (så fremt du ikke skyter i komplett mørke). Sammen med en 7artisans objektiver og et black mist filter eller soft diffuser filter vil du få bilder som ser ut som om de er blitt tatt med analog film. Finner du også en eldre blits som passer, så er oppsettet ditt komplett!

Analog film look på dine bilder med Nordic Artisans Film presets for Lightroom

Nordic Artisans har utviklet noen utrolige Lightroom Presets som konverterer alle ryper RAW filer samt JPEG og DNG til analog film. Med Nordic Artisans Film får du kanskje verdens mest naturtro analoge fotografier uten å faktisk fremkalle film. Sjekk ut de forskjellige Lightroom presets fra Nordic Artisans Film.

Du kan lese mere om Nordic Artisans Film analog presets for Lightroom her.

1. Panasonic Lumix DMC-G7

Panasonic Lumix DMC-G7 er et utmerket kamera for deg som både vi ta bilder og som vil lage video til billig penge. Dette kameraet ble først introdusert i 2015 og tilbyr en 16-megapiksel Live MOS-sensor som gir utmerket bildekvalitet. G7 har en elektronisk søker og en vribar 3-tommers berøringsskjerm som gir enkel tilgang til innstillinger og komposisjon av bilder og videoer.

Brukt Panasonic G7, super kompakt arbeidshest av et kamera.

En av de store fordelene med G7 er den raske autofokusen og den imponerende 4K-videooppløsningen. Kameraet støtter også eldre manuelle objektiver ved hjelp av adaptere, noe som gir nybegynnere muligheten til å eksperimentere med ulike objektiver og fotostiler. Med sin lave pris og allsidige funksjoner, er G7 et utmerket valg for nybegynnere som ønsker å starte med foto og video.

Bruktprisen ligger på rundt: 2000 – 3000,-

Søk på finn etter G7

2. Olympus OM-D E-M10 Mark I & Mark II

Olympus OM-D E-M10 Mark II er et annet utmerket Micro Four Thirds-kamera for nybegynnere som ønsker å begynne med foto og video. Kameraet ble først lansert i 2015 og tilbyr en 16-megapiksel Live MOS-sensor som gir utmerket bildekvalitet. M10 Mark II har en elektronisk søker og en vribar 3-tommers berøringsskjerm for enkel tilgang til innstillinger og komposisjon av bilder og videoer.

OM-D 5 Mark III med 7artisans 35mm F0.95 (Review)

Olympus E-M10 Mark II har også en innebygd 5-akses bildestabilisator som hjelper til med å redusere kamerarystelser og gir skarpere bilder og videoer. Bildestabilisatoren gjør det spesielt enkelt å få gode resultater med manuelle 7artisans objektiver. Kameraet støtter eldre manuelle objektiver ved hjelp av adaptere, noe som gir nybegynnere muligheten til å eksperimentere med ulike objektiver og fotostiler.

Olympus E-M10 serien er et kompakt og pålitelig kamera som er ideelt for nybegynnere som ønsker å starte med foto og video. OM5 er også et veldig godt og ofte rimeligere alternativ som mangler noen av finessene av M10, men likevel et fantastisk kamera.

Bruktprisen ligger på rundt: 2000 – 5000,-

Søk på finn.no etter M10

Søk på finn.no etter M5

3. Panasonic Lumix DMC-GF1

Panasonic Lumix DMC-GF1 ble introdusert i 2009 og var en av de første Micro Four Thirds-kameraene på markedet. Dette kameraet har en 12,1-megapiksel Live MOS-sensor og kan ta opp video i 720p. GF1 har også en innebygd blitz og en berøringsskjerm som gjør det enkelt å navigere gjennom menyene. Kameraet har også en 3 bilder per sekund (fps) kontinuerlig opptaksmodus.

En av fordelene med GF1 er at den har en standard Micro Four Thirds-bajonett, som gjør det enkelt å bruke eldre manuelle linser. Det finnes også en rekke adaptere på markedet som gjør det mulig å bruke linser fra andre kamera-systemer.

GF1 med 18mm linse og optisk søker

GF1 er nå tilgjengelig på bruktmarkedet til en svært rimelig pris, og det kan være et godt valg for nybegynnere som ønsker å komme i gang med fotografering og video til en helt utrolig lav pris. Finnes ingen andre digitale systemkamera som er så billig, kompakt og som kan bruke alle typer linser.

GF1 er en gatefotografi klassiker som ikke bare en billig, men også veldig incognito. Les om gatefotografi her.

Bruktprisen ligger på rundt: 500 – 1500,-

Søk på finn.no etter GF1

4. Olympus PEN E-P2

Olympus Pen E-P2 ble lansert i 2009 og er en annen tidlig Micro Four Thirds-kamera. Denne modellen har en 12,3-megapiksel Live MOS-sensor og kan ta opp video i 720p. Kameraet har også en innebygd bildestabilisator som kan hjelpe med å redusere kameraristing.

E-P2 har en retro-stil design, med en metallisk kropp og en stor 3-tommers skjerm. Kameraet har også en standard Micro Four Thirds-bajonett, og kan bruke eldre manuelle linser med riktig adapter.

En av fordelene med E-P2 er at den har en god ergonomi, og er enkel å bruke for nybegynnere. Det er også tilgjengelig på bruktmarkedet til en rimelig pris. Alle Olympus PEN kameraene er i utgangspunktet veldig bra, så om du finner en nyere versjon enn P2 til en god pris så er det bare å slå til.

Bruktprisen ligger på rundt: 2000 – 4000 kr

Søk på finn etter olympus pen

5. Panasonic GH4 (kongen av video)

Panasonic GH4 er et av de mest populære Micro Four Thirds-kameraene på markedet og er spesielt godt egnet til videoproduksjon. GH4 har en 16-megapiksel Live MOS-sensor og kan ta opp video i 4K-oppløsning. Kameraet har også en rekke funksjoner som er nyttige for videoprodusenter, inkludert en profesjonell video-opptaksmodus og støtte for eldre manuelle linser.

En av de største fordelene med GH4 er dens 4K-opptaksevne. 4K-video gir fire ganger så høy oppløsning som vanlig full HD-video, og gir deg dermed muligheten til å fange detaljer og klarhet som vanlige HD-kameraer ikke kan matche. GH4 kan ta opp 4K-video ved 30 bilder per sekund, noe som gjør det til et flott valg for videoprodusenter som ønsker å lage høykvalitetsinnhold.

En annen fordel med Panasonic GH4 er dens støtte for alle 7artisans linser. Mange videoprodusenter foretrekker å bruke manuelle linser fordi de gir større kreativ kontroll over bildet og tillater tilpasning av fokus og dybdeskarphet. GH4 har en standard Micro Four Thirds-bajonett, og det finnes en rekke adaptere på markedet som gjør det mulig å bruke linser fra andre kamera-systemer. Dette betyr at du kan bruke dine eksisterende linser eller kjøpe rimelige brukte linser for å få mest mulig ut av kameraet.

GH4 har også en profesjonell video-opptaksmodus som gir deg muligheten til å ta opp høykvalitetsvideo i profesjonelle formater som MOV, MP4 og AVCHD. Kameraet har også en 4:2:2-utgang som gir bedre fargepresisjon og gradasjon i postproduksjonsprosessen. GH4 har også en rekke funksjoner som er nyttige for videoprodusenter, inkludert en fokuspeakingfunksjon som hjelper deg med å få skarpere fokus, og en zebra-funksjon som gir deg en visuell indikasjon på overeksponerte områder i bildet.

Panasonic GH4 har også en rekke funksjoner som er nyttige for fotografer, inkludert en kontinuerlig opptaksmodus på 12 bilder per sekund og en høyhastighetsvideomodus som kan ta opp video i 120 bilder per sekund i full HD-oppløsning.

GH4 har en robust og slitesterk konstruksjon, og er bygget for å tåle tøffe forhold. Kameraet har også en stor og klar elektronisk søker og en vippbar berøringsskjerm som gjør det enkelt å navigere gjennom menyene.

I tillegg til alt dette har GH4 også Wi-Fi-tilkobling, som gjør det enkelt å overføre bilder og videoer til smarttelefoner eller nettbrett for enkel deling på sosiale medier eller redigering i ulike apper.

Bruktprisen ligger på rundt: 2000 – 4000kr

Søk på finn.no etter Panasonic GH4

Anbefalte linser til Micro Four Thirds kamera

Lommevennelige linsen til Micro-Four-thids er 7artisans 18mm F6.3

35mm F0.95 kan se i mørket, utrolig objektiv med beste bokeh.
7artisans 35mm F0.95 Bokeh monsteret til Micro four thirds kamera og aps-c kamera.

Bokeh monsteret 7artisans 35mm F0.95

Super billig all-arounder linse til M43 25mm F1.8

Siste artikler hos 7artisans.no

Rask levering på døren

Frakt fra 190,- Gratis frakt på ordre over 4500,- 320,- for DHL Express levert på døren med budbil.

14 dagers angrerett

Returner varen i uåpnet forpakning innen 14 dager, ikke no problem!

Vår beste garanti

Landsdekkende 5 års garanti mot produksjonsfeil på alle linser. 10 år på vesker.

Rask og sikker betaling

Vipps / Kredittkort / Faktura (for bedrift med kredittsjekk)