🇳🇴7artisans.no siden 2017

🚀Gratis frakt på ordre over 2000,-

💎5 års garanti

Kjøpt filmruller vintage bilder kiosk

Vintage film bilder med digitalkamera

Det var en gang for langt om lenge, og lengre om langt siden vi kjøpte en rull Kodak film fra nærmeste Kiosk og Tobakk, satt den inn i kamera og gledet oss til å kunne ta 24 bilder. Vi sparte på skuddene og tok kun bilder av de presumtivt beste øyeblikkene. Når rullen var tom rullet vi den tilbake og gikk ned på nærmeste fotosjappe. Det var med stor spenning vi betalte for ekspress fremkalling og fikk et tidspunkt senere på dagen vi kunne hente våre nye bilder.

Følelsen av analog film er og var fantastisk. Idag er det ansett som en luksus å skyte film. Det er dyrt og ikke minst veldig upraktisk. Det var her Nordic Artisans med sine analoge / vintage film emulsjoner kommer inn. De har gjennom grundig analyse og scanning av gamle bilder laget et bredt utvalg av presets til Lightroom som forvandler dine digitale bilder til vintage film mesterverk. Digitale film emulsjoner for Lightroom.

Nordic Artisans Film vintage presets for Lightroom

Utvalget av vintage film preset emulsjoner fra Nordic Artisans er stort. Her finner du fleste av de beste Kodak, Fuji, Agfa, Polaroid og et par utvalgte klassikere fra Illford.

Likevel er det ikke i tvil om at det er enkelte favoritter som vi vender tilbake til gang på gang. Det gjelder spesielt Kodak Gold, Kodak Portra serien, Kodak Ektar, Fuji Velvia serien, Fuji Provia, Fuji Superia, Agfa Ultra, Agfa Visa, Polaroid 669 og ikke minst for svart hvit Illford HP5.

Med RAW filer er det spesielt enkelt å få perfekt resultat da du enkelt kan endre hvitbalanse og eksponering uten å få fargeshift. Men om dit kamera kun tar JPEG så får du også utrolig naturtro vintage film effekt så fremt det er JPEG profil uten noen endringer. (flat profil)

Vi har også brukt Nordic Artisans Film presets til iPhone bilder tatt i både RAW (DNG) og JPEG med veldig bra resultater. Vi har også testet kompaktkamera Sony RX100 med utrolig resultater i både JPEG og RAW.

7artisans objektiver + Nordic Artisans Film

Mange av våre objektiver er kjent for sin vintage look og mer organiske bilder og video. I kombinasjon med Nordic Artisans film presets for Lightroom vil du oppnå utrolig gode resultater uavhengig av type kamera du velger. Typisk F0.95 objektiver som vår 35mm og 50mm gir deg en super liten dybdeskarpehet (bokeh) og mykhet i bilde naturlig akkurat som de klassiske objektivene fra Canon, Leica og Zeiss fra 60, 70 og 80 tallet.

Etter snart to tiår med en endeløs jakt på de skarpeste bildene og den raskeste autofokusen, så er tiden inne for å vende tilbake til det viktigste. Fortelle gode historier om mennesker og natur uten det kliniske digitale uttrykket.

Med ferdige vintage film presets fra Nordic Artisans blir det langt mer forutsigbart og raskere å oppnå en konsistent look på hele bildeserien. Du kan enkelt kopiere og duplikere en film emulsjon på alle dine bilder for så å gjøre små justeringen basert på smak og ønsket uttrykk. Der noen situasjoner med godt lys vil det være unaturlig med mye støy/korn i bilde, men der du har høyere kontrast og/eller dårligere lys vil det være mer naturlig med større kornstørrelse og støy i bildet.

Kjøp Nordic Artisans Film presets

Ønsker du å ta kreativiteten til neste nivå så er Nordic Artisans Film presets for Lightroom en god investering. Du sparer mye tid på editering og får fantastiske resultater på tvers av kameratyper og objektiver. Disse film presetene er perfekt for både hobbybruk og professionelt arbeid. Du velger selv om du kun ønsker en serie som Kodak eller Fuji, eller om du kjøper Nordic Artisans Master Film preset bundle som inneholder alt, over 600+ XMP filer. Det er over 10 variasjoner per film emulsjon og gir deg perfekt kontroll over editeringen. Nordic Artisans film gjør det enkelt å bruke samme film emulsjon på tvers av forskjellige bilder uten å miste kontroll looken.

Rask levering på døren

Frakt fra 190,- Gratis frakt på ordre over 4500,- 320,- for DHL Express levert på døren med budbil.

14 dagers angrerett

Returner varen i uåpnet forpakning innen 14 dager, ikke no problem!

Vår beste garanti

Landsdekkende 5 års garanti mot produksjonsfeil på alle linser. 10 år på vesker.

Rask og sikker betaling

Vipps / Kredittkort / Faktura (for bedrift med kredittsjekk)