50mm F1.1 Leica-M

kr 4590,00kr 4890,00

7Artisans flaggskiplinse for Leica M. Laget inspirert av Leica Nokton F0.95 leverer 7Artisans en fantastisk linse til kun 5% av prisen. 50mm F1.1 er ikke like skarp som nyere Leica linser, men kan sammenlignes med klassiske Voigtlander og Leica linser. Mykere bilde på full blender åpning, og en utrolig vakker bokeh. Dette er for deg som vil ha tilbake film looken både på video og bilde.

Slik velger du mellom 35mm eller 50mm objektiv

(3 omtaler)

7Artisans har:

 • 14 dagers angrerett
 • Inntil 5 års garanti mot produksjonsfeil
 • Leveringers rett på døra med DHL Express
Rask og sikker betaling

50mm F1.1 M-mount leveres i to forskjellige farger, svart og klassisk sølv.

Linsen passer alle nyere Leica M, og med en overgang passer denne linsen alle nyere digitalkamera da linsen er fullformat. Dybdeskarpheten (DOF) er helt ekstrem på denne linsen og gir deg nydelig bokeh til både portrett og street fotografering.

 • 12 blader diaphram
 • Optimalisert og koblet mot rangefinder på Leica M
 • Fungere utmerket på Sony E-mount, M43, NEX etc med adapter.
 • Laget i full aluminium gir en utrolig god håndfølelse og ergonomi
Denne 50mm sammen med en speedbooster på M43 gir F0.8 og 65mm vidde. Dette gir mulighet for ekstremt mye kreativt foto og video arbeide.
 
 
Pakken innholder:
1x Silver 7artisans 50mm / f1.1 Linse
1x lens cap
1x lens bag
 

Linsen er relativt skarp hele veien fra F1.1 til F16.

 • Maks blender er F1.1
 • Minimum blender er F16
 • 12 blader blender
 • 7 optiske elementer
 • 6 grupper
 • Multi-layer coating
 • Minimum fokus 0.70m
 • Manuell fokus
 • De-clicked fokus
 • Filter gjenger 55mm
 • Vekt 400g

Eksempelbilder: Flicker

Obs! Linsen passer ikke Micro-Four-Thirds med adapter grunnet intern fokus.

Nordic Artisans Film presets for Adobe Lightroom

Nordic Artisans Analog Film emulsjoner er spesialutviklede presets for Lightroom som forvandler dine digitale RAW og JPEG bilder til analoge fotografier med ett klikk. Nordic Artisans Film Lightroom Presets gjør at du tar ta dine bilder til et nytt nivå.

Bygget på analyse av tusenvis av scannede analoge fotografier har de matchet farger, kontrast og kornstørrelse. Alle emulsjonene passer til alle kamera RAW filer, samt JPEG og DNG.

Spesialutviklet for å matche 99.9% av retro analog film på alle foto kameratyper (RAW/JPG) samt iPhone (DNG). Passer også på video (REC709) i Lightroom.

Tilleggsinformasjon

Farge

Sølv, Svart

Adapter/Fatning

Leica-M, Leica-SL, Sony-FE (Adapter)

3 omtaler for 50mm F1.1 Leica-M

 1. David R.

  Til denne prisen er det utrolig bra, men den tegner mykere enn nyere Leica linser. Igjen til prisen er det helt utrolig. Fantastisk byggkvalitet og vakre bilder og god fargemetning på mitt Leica M240.

 2. Torstein Vasstøl

  Det er vanskelig og ikke gi denne linsen full pott til denne prisen. Laget i metall og føleses minst fem ganger dyrere. Som David har nevnt så er den ikke sylskarp på f1.1, men gir en veldig vakker og nostalisk «film look» tilsvarende Voightlander og eldre Canon F1 og Leica linser.

 3. LarsHP (bekreftet eier)

  Bildekvalitet:
  + På kortere avstander er dette objektiv overraskende bra – selv på full blenderåpning. Rundt objektivets optimale fokusavstand, som er rundt 1 – 1,5 meter, er det på f/1,1 litt «glow» fra hvite/lyse detaljer, som stråler ut i mørke områder, og kontrasten er litt lavere enn når optikken er blendet ned, men det er definitivt brukbart. Allerede rundt f/1,4 er dette fikset og skarpheten i den sentrale del av bildet er her meget skarp – i særdeleshet for å være f/1,4. Leicarumors.com har testet mot Leica 50mm Summilux Asph. og 7Artisans 50mm f/1,1 er på kort fokusavstand SKARPERE på f/1,4 i sentrum av bildet enn Summilux’en (men definitivt ikke utenfor sentrum av bildet).
  – Skarpheten utenfor selve sentrum faller (på digitalkamera), jo lengre bort man fokuserer. Nær uendelig er det bare nøyaktig i sentrum at bilder er skarpt på f/1,1. Blender man ned, blir det selvfølgelig bedre, men det blir aldri riktig skarpt i sidene av bildet på store avstander. (Folk på nettet, som skyter film / analogt, rapporterer ikke om dette skal det sies.) Bokeh kan i flere tilfelle bli distraherende siden lyspunkter ofte kan danne både skarpe, lysende ringer og (utenfor sentrum) U-formete høylys-«ringe».

  Byggekvalitet:
  + Objektivet føles stort sett veldig bra bygget: fokus og blender går mykt og jevnt.
  – Da jeg mottok objektivet var det litt slakk i fokusringen. Det ble fikset etter å ha strammet de to skruer i fokusringen litt. Coating er ikke topp, hvilket til tider gir reflekser i bildene. Problemet blir ikke bedre av, at det ikke følger med solblender.

  Konklusjon:
  Dette objektiv egner seg til portretter mv., der man ønsker å få en meget uskarp bakgrunn, mens det er uegnet for astro-foto og landskapsbilder. Det er med andre ord det motsatte av et all-round objektiv, men kan i en rekke situasjoner tilby bilder med en unik karakter.

Bare innloggede kunder som har kjøpt dette produktet kan legge igjen en omtale.

Send meg melding når den er på lager igjen.