🇳🇴7artisans.no siden 2017

🚀Gratis frakt på ordre over 2000,-

💎5 års garanti

Tips til portrettfotografering med manuelle linser.

Top 5 tips for portrett fotografering med 7artisans objektiver

Portrettfotografi er en populær sjanger innen fotografering som fokuserer på å ta bilder av mennesker. Det krever både tekniske ferdigheter og evnen til å fange et øyeblikk og formidle en historie gjennom bildene. I denne artikkelen vil vi dele de fem beste tipsene for å lykkes med portrettfotografi og anbefale noen 7artisans objektiver som kan hjelpe deg med å oppnå imponerende resultater i ulike situasjoner.

Portrettfotografi er en kunstform som krever både teknisk dyktighet og evnen til å knytte kontakt med mennesker for å fange deres personlighet og sjel.

1. Finn eller skap det beste lyset

Finn riktig lys, eller tid på døgnet. (Magic hour!) – Lys er avgjørende for portrettfotografi, og det kan gjøre eller ødelegge bildet ditt. Naturlig lys er ofte det mest flatterende og kan gi en myk og naturlig atmosfære til portrettene dine. Sørg for å plassere modellen i en posisjon hvor lyset faller jevnt på ansiktet deres, og unngå harde skygger for en naturlig look. Likevel ikke vær redd for å leke med skygger og irregulære former for å skape et unikt portrett.

Lys er en av de viktigste aspektene ved portrettfotografering. Jobb med naturlig lys eller bruk kunstige lyskilder for å skape det ønskede utseendet. Sørg for at lyset er mykt og jevnt fordelt på modellens ansikt.

Tips til lys setting av portretter:

a) Bruk et stort vindu som lyskilde for å oppnå et mykt og naturlig utseende.

b) Bruk en reflektor for å fylle inn skygger og jevne ut kontrasten mellom lyse og mørke områder. En reflektor trenger ikke være noe mer enn en hvit stor papp plate eller skumplate. Bruk det du har!

Objektivanbefaling: 7artisans 35mm f/0.95 er et godt valg for portrettfotografering i naturlig lys. Med en stor blenderåpning på f/0.95 lar det inn mye lys og gir deg muligheten til å jobbe med lavere ISO-verdier, noe som resulterer i renere bilder med mindre støy.

2. En bakgrunn som passer situasjonen og modell

Bruk en passende bakgrunn. Bakgrunnen i et portrett kan enten komplimentere eller distrahere fra hovedmotivet. Sørg for å velge en enkel og rolig bakgrunn som ikke tar oppmerksomheten bort fra personen du fotograferer. En ensfarget eller svakt teksturert vegg fungerer ofte bra.

Objektivanbefaling: 7artisans 50mm f/0.95 gir deg muligheten til å oppnå en behagelig uskarp bakgrunn (bokeh) som får hovedmotivet til å skille seg ut og gir bildene dine et profesjonelt utseende.

3. Kommunikasjon og topp stemning

Kommuniser med modellen. Det er viktig å skape en god atmosfære og få modellen til å føle seg avslappet og komfortabel foran kameraet. Snakk med dem, gi instruksjoner og positive tilbakemeldinger, og prøv å fange naturlige uttrykk og bevegelser. Skap øyeblikk ved å forsøke å gi dem oppgaver som å fortelle en dårlig vits, eller be dem tenke på noe morsomt som har skjedd. Når du klarer å skape en god stemning skaper du også unike øyeblikk som gjør at du fange personligheten og essensen av personen i ett og samme bilde.

4. Komposisjon, posering og eksperimentering

Eksperimenter med komposisjon I stedet for å plassere modellen i midten av bildet, kan du prøve å bruke regelen om tredjedeler for å skape et mer dynamisk og interessant portrett. Plasser modellen litt til siden og la øynene deres falle på en av de fire krysningspunktene i rutenettet. Forsøk å integrere former av lys eller bakgrunn inn i portrett for å skape naturlige kryssninger mellom person og mijlø. Skap et mer dynamisk portrett med å bruke bevegelse og miljø til å fortelle en historie. Et portrett trenger ikke oppleves statisk, skap historier.

Bruk objekter og «props» som kan skape ekstra interessante elementer i portrettene dine.

Objektivanbefaling: 7artisans 25mm f/1.8 er et veldig rimelig vidvinkelobjektiv som er ideelt for miljøportretter der du ønsker å inkludere mer av omgivelsene og skape en mer avslappet og naturlig atmosfære.

5. Fokuser på øyene

Øynene er vinduet til sjelen, og fokusering på dem kan bidra til å skape et kraftig portrett. Bruk en stor blenderåpning (lavt f-nummer) for å få et kort dybdeskarphet, noe som gjør at øynene skiller seg ut i bildet.

Tips til portrettfoto - hvordan oppnå bedre protrettbilder av mennesker og dyr.

Anbefalte 7artisans objektiver for portrettfotografering:

7artisans 50mm f/1.05: Dette objektivet har en stor blenderåpning og er ideelt for fotografering i dårlig lys og for å skape en attraktiv bakgrunnsuskarphet (bokeh).

7artisans 35mm f/1.4: Dette allsidige objektivet er velegnet for både gate- og portrettfotografering og gir skarpe bilder med en myk bokeh.

7artisans 75mm f/1.25 (fullformat): Dette teleobjektivet gir en mer komprimerende perspektiv og er perfekt for å skape et mer flattende utseende i portrettene dine.

Nordic Artisans Film presets for Adobe Lightroom

Nordic Artisans Analog Film emulsjoner er spesialutviklede presets for Lightroom som forvandler dine digitale RAW og JPEG bilder til analoge fotografier med ett klikk. Nordic Artisans Film Lightroom Presets gjør at du tar ta dine bilder til et nytt nivå.

Bygget på analyse av tusenvis av scannede analoge fotografier har de matchet farger, kontrast og kornstørrelse. Alle emulsjonene passer til alle kamera RAW filer, samt JPEG og DNG.

Spesialutviklet for å matche 99.9% av retro analog film på alle foto kameratyper (RAW/JPG) samt iPhone (DNG). Passer også på video (REC709) i Lightroom.

Rask levering på døren

Frakt fra 190,- Gratis frakt på ordre over 4500,- 320,- for DHL Express levert på døren med budbil.

14 dagers angrerett

Returner varen i uåpnet forpakning innen 14 dager, ikke no problem!

Vår beste garanti

Landsdekkende 5 års garanti mot produksjonsfeil på alle linser. 10 år på vesker.

Rask og sikker betaling

Vipps / Kredittkort / Faktura (for bedrift med kredittsjekk)