🇳🇴7artisans.no siden 2017

🚀Gratis frakt på ordre over 2000,-

💎5 års garanti

Slik fotograferer du babyer og barn

Fotografering av babyer og barn kan være en utfordrende oppgave for enhver fotograf. Ikke bare er det utfordrende å få barna til å sitte stille og smile, men det er også viktig å fange øyeblikkene på en måte som viser personligheten deres og deres unike egenskaper. I denne artikkelen vil vi gi deg noen anbefalinger og tips for å hjelpe deg med å få best mulig resultat når du fotograferer babyer og barn.

Skap en behagelig atmosfære

For å få de beste bildene av babyer og barn, er det viktig å skape en behagelig atmosfære. Barn føler seg mest komfortable når de er i et kjent og trygt miljø, så det kan være lurt å ta bildene hjemme i stuen eller hagen. Ved å gjøre dette kan du også benytte deg av naturlig lys, som kan gi bildene en myk og naturlig glød.

Bruk naturlig lys

Som nevnt tidligere kan naturlig lys være en stor fordel når du tar bilder av babyer og barn. Naturlig lys kan gi en varm glød til bildene og kan hjelpe til med å fremheve ansiktstrekkene deres. Det kan være lurt å fotografere på morgenen eller sen ettermiddag når lyset er mykere og mer diffust. Bruk gjerne et laken eller andre store hvite flater til å fjerne skygger og direkte sollys.

Vær tålmodig

Barn kan være uforutsigbare og ha kort oppmerksomhetsspenn, så det er viktig å være tålmodig når du tar bilder av dem. La dem utforske omgivelsene, og prøv å fange naturlige øyeblikk når de leker eller utforsker. Hvis du trenger å ta noen poserte bilder, kan det være lurt å la barna ta en pause og komme tilbake til det senere.

Fokuser på øynene

Øynene er sjelen til et bilde, og dette gjelder spesielt når du fotograferer babyer og barn. Prøv å fokusere på øynene deres, og bruk en stor blenderåpning (lav f-verdi) for å få et uskarpt bakgrunn, slik at øynene deres fremheves.

Ha det gøy

Barn har en tendens til å gjenspeile humøret til de rundt seg, så det er viktig å ha det gøy mens du tar bilder. Prøv å gjøre det til en morsom opplevelse ved å leke og være kreativ med bildene. Det vil ikke bare gjøre det mer behagelig for barna, men det vil også gi deg mer unike og minneverdige bilder.

Velg riktig utstyr til barn og babyfotografering

Du trenger ikke å ha det beste utstyret for å ta flotte bilder av barn, men det er lurt å velge utstyr som er egnet for situasjonen. Hvis du tar bilder innendørs, kan det være lurt å bruke et lyssterkt objektiv for å få mest mulig ut av det naturlige lyset. Hvis du tar bilder utendørs, kan det være lurt å bruke en telelinse for å fange mer intime øyeblikk.

Et lyssterkt objektiv med stor blenderåpning (lav f-verdi) er en nødvendighet for å kunne få gode bilder av barn og babyer. Det gir muligheten til å få myk og fin bokeh i bakgrunnen, samtidig som man kan ha et skarpt fokus på ansiktet til barnet. Anbefalte objektiver er for eksempel 7artisans 35mm f/1.2 eller 50mm f/1.8. Dersom du ønsker det absolutt beste anbefaler vi 7artisans 75mm F1.25 eller 50mm F0.95.

Når du fotograferer babyer og barn, er det viktig å ha et kamerastativ for å unngå uklare bilder. Barn kan bevege seg mye, og et kamerastativ kan hjelpe deg med å stabilisere kameraet og unngå uklare bilder. Anbefalte kamerastativ er for eksempel Benro IF19C kamerastativ.

En reflektor og eller en diffuser kan hjelpe deg med å reflektere lys og fjerne skygger, spesielt når du fotograferer utendørs eller i sterkt sollys. Det kan også hjelpe deg med å få jevnt lys på ansiktet til barnet ditt. Vær kreativ her og bruk det du har eller kjøp en plate med hvit isopor på hobbybutikken. Du kan også bruke laken, A3 ark o.l bare det er stort og hvitt.

Rask levering på døren

Frakt fra 190,- Gratis frakt på ordre over 4500,- 320,- for DHL Express levert på døren med budbil.

14 dagers angrerett

Returner varen i uåpnet forpakning innen 14 dager, ikke no problem!

Vår beste garanti

Landsdekkende 5 års garanti mot produksjonsfeil på alle linser. 10 år på vesker.

Rask og sikker betaling

Vipps / Kredittkort / Faktura (for bedrift med kredittsjekk)