🇳🇴7artisans.no siden 2017

🚀Gratis frakt på ordre over 2000,-

💎5 års garanti

Arkitekturfotografi norge beste tips for objektiver og inspirasjon.

Kunsten å fotografere arkitektur med vidvinkel

Arkitekturfotografi er en fascinerende sjanger som lar fotografer fange skjønnheten og designet av bygninger og strukturer. Vidvinkelobjektiver er et populært verktøy for å skape imponerende arkitekturbilder, da de tillater å inkludere mer av scenen og fremheve linjene og formene i arkitekturen. I denne artikkelen vil vi utforske historien bak arkitekturfotografi, gi deg 7 tips for å forbedre dine arkitekturfotografering ferdigheter og anbefale 7artisans objektiver som passer best for denne sjangeren.

Historien til arkitekturfotografi

Arkitekturfotografi har røtter tilbake til begynnelsen av fotografering i 1800-tallet. Fotografer som Charles Marville, Francis Frith og Julius Shulman har bidratt til å forme sjangeren og inspirere generasjoner av arkitekturfotografer.

Charles Marville: En pioner innen arkitekturfotografi, Marville er kjent for sine detaljerte bilder av Paris før byens store ombygging på midten av 1800-tallet.

Francis Frith: Frith var en engelsk fotograf som dokumenterte arkitektur og landskap i Egypt, Palestina og Syria på 1800-tallet.

Julius Shulman: Shulman var en amerikansk fotograf som spesialiserte seg i å fange essensen av moderne arkitektur i California på midten av 1900-tallet.

Hvordan fotografere arkitektur: Grunnleggende teknikker

Bruk et kamerastativ eller monopod: Et stativ gir stabilitet og skarphet i bildene dine, noe som er spesielt viktig i arkitekturfotografi. For å få eksepsjonell skarphet i bilde så bør du blende ned linsen slik at den er på sitt absolutt skarpeste. Dette er somregel rundt F2.8 til F6, bruk lav iso og heller lengre eksponeringstid om nødvendig for å oppnå et skarpt bilde.

Vær oppmerksom på linjer og perspektiv: Arkitekturfotografi handler om å fange linjer og former. Vær oppmerksom på hvordan linjene i arkitekturen konvergerer og hvordan perspektivet påvirker bildet ditt.

Bruk naturlig lys: Lys kan dramatisk påvirke utseendet og stemningen i arkitekturbilder. Ta bilder tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen for å få det beste naturlige lyset.

7 tips for å bli en bedre arkitekturfotograf

Enten du er en erfaren fotograf eller en nybegynner som ønsker å forbedre dine ferdigheter, er det alltid rom for vekst og utvikling. Her er 7 tips som vil hjelpe deg å bli en bedre arkitekturfotograf og ta imponerende bilder av bygninger og andre strukturer.

1. Studer arkitektur

For å fange essensen av en bygning eller struktur, er det viktig å ha en grunnleggende forståelse av arkitektonisk design og stil. Les bøker, besøk museer og se på ulike arkitektoniske stilarter for å få en dypere forståelse av hvordan bygninger er konstruert og hvordan de påvirker deres omgivelser. Jo mer du vet om arkitektur, jo bedre vil du kunne fange den i dine fotografier. Dersom du tar en tur til en ny by så vil du kunne oppleve og se bygningene på en ny måte ved å lese deg opp på arkitekturen og arkitektenes hensikt med bygget.

2. Vær oppmerksom på linjer og perspektiver

Arkitekturfotografi handler om å fange linjer og former. Vær oppmerksom på hvordan linjene i arkitekturen konvergerer og hvordan perspektivet påvirker bildet ditt. Prøv å justere kameravinkelen og posisjonen din for å skape en mer dynamisk og interessant komposisjon.

3. Bruk naturlig lys og skygger

Lys kan dramatisk påvirke utseendet og stemningen i arkitekturbilder. Ta bilder tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen for å få det beste naturlige lyset. Dette vil også gi deg muligheten til å leke med skygger og kontraster, noe som kan tilføre dybde og interesse til bildene dine.

4. Tenk på komposisjon

En sterk komposisjon er nøkkelen til et godt arkitekturfotografi. Bruk komposisjonsregler som regelen om tredjedeler, ledende linjer og naturlige rammer for å skape balanse og interesse i bildene dine. Ikke vær redd for å eksperimentere og prøve nye komposisjoner som kan bidra til å fremheve arkitekturens unike egenskaper.

5. Utforsk forskjellige vinkler

Ikke nøye deg med det første bildet du tar. Utforsk forskjellige vinkler og perspektiver for å finne den mest interessante komposisjonen. Klatre opp trapper, ligg på bakken eller prøv en høyere synsvinkel for å skape unike og spennende bilder.

6. Se etter detaljer

Ikke glem å fange de små detaljene som gir karakter og dybde til arkitekturen. Dette kan være dekorative elementer, mønstre, farger eller teksturer som gjør bygningen unik og interessant.

7. Bruk riktig objektiv og utstyr

Valg av riktig utstyr er avgjørende for å oppnå best mulig resultater i arkitekturfotografi. Et stativ er viktig for å sikre stabilitet og skarphet i bildene dine, spesielt når du jobber med lange eksponeringstider. Vidvinkelobjektiver er også et populært valg for arkitekturfotografer, da de lar deg inkludere mer av scenen og fremheve linjene og formene i arkitekturen. Linser som 7artisans 12mm F2.8 Mark II er et populært valg, mens 7artisans 7.5mm F2.8 gir deg enda større vidvinkel. Men du må jobbe mer med å korrigere bildene i Lightroom etterpå.

Den mest populære linsen til Sony, Leica, Nikon og Panasonic fullformat er 7artisans 10mm F2.8 Fisheye. Denne blir ofte brukt av arkitekturfotografer i hele verden. For de som ønsker litt mindre vidvinkel er 7artisans 28mm F1.4 også et fantastisk alternativ.

Når det kommer til valg av kamerastativ er det viktig og tenke vekt. Dette blir fort viktig når du går rundt i timesvis på jakt etter det perfekte bilde. Benro IF19C karbonstativ er tripod og monopod i en og samme løsning. Ekstremt lav vekt og utrolig robust.

Rask levering på døren

Frakt fra 190,- Gratis frakt på ordre over 4500,- 320,- for DHL Express levert på døren med budbil.

14 dagers angrerett

Returner varen i uåpnet forpakning innen 14 dager, ikke no problem!

Vår beste garanti

Landsdekkende 5 års garanti mot produksjonsfeil på alle linser. 10 år på vesker.

Rask og sikker betaling

Vipps / Kredittkort / Faktura (for bedrift med kredittsjekk)