🇳🇴7artisans.no siden 2017

🚀Gratis frakt på ordre over 2000,-

💎5 års garanti

Tips til å ta bedre bilder på ferie.

Top 10 tips til å ta bedre feriebilder i sommer

Enten du er en amatør eller en erfaren fotograf, er det alltid rom for forbedring når det kommer til å ta feriebilder. Her har vi satt sammen de topp 10 tipsene for å fange opp de uforglemmelige øyeblikkene under ferien. Vi vil også anbefale noen av de beste objektivene fra 7Artisans som kan hjelpe deg med å oppnå bemerkelsesverdige bilder i forskjellige situasjoner på ferien i sommer.

1. Forstå ditt kamera: Det første skrittet for å ta bedre bilder er å forstå hvordan kameraet ditt fungerer. Bruk tid til å lære om innstillingene og funksjonene til ditt kamera. Dette gjelder spesielt om du tar fotograferer med 7artisans objektiver. Ettersom alle våre objektiver er manuelle må du forstå hvilke innstillinger som har størst innvirkning. Vi anbefaler å sette kamera i Aperture priority, da vil kamera justere ISO og lukkertid relativt til hvor mye lys som kommer inn gjennom objektivitet.

2. Lys er alt: Lyssetting kan gjøre eller ødelegge et bilde. Prøv å ta bilder i ‘gylden time’, tiden rett etter soloppgang eller rett før solnedgang for å få den myke, gyldne belysningen. Hvis du liker å stå tidlig opp så benytt sjansen til å gå steder hvor det er mindre folk om morgenen og ta bilder under soloppgang. Det samme gjelder om kvelden, finn steder hvor det er mindre folk og bruk kveldslyset «golden hour» til å ta magiske bilder med unik stemning og lys.

3. Fokuser på komposisjon: Bruk regelen om tredjedeler for å hjelpe deg med å plassere elementene i bildet ditt på en tiltalende måte.

4. Bli kreativ med perspektiv: Ikke vær redd for å eksperimentere med forskjellige vinkler og perspektiver. Prøv høye vinkler, lave vinkler, eller til og med et fugleperspektiv for å gjøre bildene mer interessante.

5. Bruk det riktige objektivet: Valg av objektiv kan ha stor innflytelse på bildene dine. For vidvinkelbilder anbefales 7Artisans 12mm f/2.8. Den gir deg en bred visningsvinkel som er perfekt for landskapsbilder. For portrettfotografering, prøv 7Artisans 35mm f/0.95 for fantastisk bokeh.

6. Fang øyeblikket: Vær tålmodig og vent på det rette øyeblikket for å trykke på utløserknappen. Slik kan du fange opp unike og spontane situasjoner.

7. Inkluder mennesker: Mennesker gir et personlig preg og gir skala til landskapsbilder. De kan også hjelpe med å fortelle en historie gjennom bildene dine. Ingenting er kjedeligere enn å komme hjem fra tur og alt du har er bilder av bygninger og natur som du likevel kunne ha sett på Google Maps.

8. Bruk den naturlige rammen: Bruk elementer i omgivelsene til å ramme inn hovedmotivet i bildet ditt. Dette kan hjelpe deg med å skape en mer engasjerende komposisjon.

9. Tenk på bakgrunnen: En rolig og uforstyrret bakgrunn hjelper til med å fremheve hovedmotivet i bildet ditt.

10. Rediger bildene dine: Bruk bildebehandlingsprogrammer for å forbedre bildene dine. Men husk, målet er å forbedre bildet, ikke å forandre det helt.

Bruk mobilen, iPad eller PC/Mac når du skal redigere. Du trenger ikke noe professionelt verktøy, men bruk det du har med deg. Husk at om du ikke redigerer bildene dine før du kommer hjem, så blir det trolig aldri redigert. Det er derfor lurt å fortløpende velge ut favorittbildene dine og overfør dem til f.eks mobilen og editer dem fortløpende. På denne måten er du garantert at du har mange flotte minner tilgjengelig for fremtidig bruk, print og kos.

Nordic Artisans Film presets for Adobe Lightroom

Nordic Artisans Analog Film emulsjoner er spesialutviklede presets for Lightroom som forvandler dine digitale RAW og JPEG bilder til analoge fotografier med ett klikk. Nordic Artisans Film Lightroom Presets gjør at du tar ta dine bilder til et nytt nivå.

Bygget på analyse av tusenvis av scannede analoge fotografier har de matchet farger, kontrast og kornstørrelse. Alle emulsjonene passer til alle kamera RAW filer, samt JPEG og DNG.

Spesialutviklet for å matche 99.9% av retro analog film på alle foto kameratyper (RAW/JPG) samt iPhone (DNG). Passer også på video (REC709) i Lightroom.

Rask levering på døren

Frakt fra 190,- Gratis frakt på ordre over 4500,- 320,- for DHL Express levert på døren med budbil.

14 dagers angrerett

Returner varen i uåpnet forpakning innen 14 dager, ikke no problem!

Vår beste garanti

Landsdekkende 5 års garanti mot produksjonsfeil på alle linser. 10 år på vesker.

Rask og sikker betaling

Vipps / Kredittkort / Faktura (for bedrift med kredittsjekk)